První herní příprava U13 byla úspěšná. Děvčata si připsala dvě výhry

Už je to tady, zápasový kolotoč se opět rozjíždí. O prvním zářijovém víkendu nás čekaly první zápasy kategorie U13, byť prozatím jen přátelské.

Naše družstvo se rozdělilo na dvě části. První část družstva – Roháčová A., Formánková A., Tuháčková S., Poláchová N. a Mervartová N. – jela na turnaj starší věkové kategorie U14. Ostatní holky našeho týmu jely na dvojzápas do Peček v tomto složení: Briknerová S., Šelichová A., Velíková E., Poláčková M., Dragounová V., Poživilová E., Poživilová T., Výdová S., Drasnarová B., Smetanová E., Lacová M. a Zemanová S.

Sokol Pečky – BC Slaný 16:34

Bylo vidět, že jde o první zápas po delší pauze. U obou týmů bylo k vidění hodně špatných přihrávek a ztrát při driblinku. Přesto bylo naše družstvo o chlup lepší a rychlejší. Soupeřky často naše děvčata zastavovaly jen za pomoci faulu.

V tomto zápase jsme si dobře natrénovali střelbu trestných hodů. Celkem 32, z toho 11 úspěšných. To hodnotím pozitivně. V loňské sezoně se hrálo ještě na nízké koše a trestné hody se střílely z kratší vzdálenosti.

Sokol Pečky – BC Slaný 7:46

V druhém zápase holky přepnuly na jiný rychlostní stupeň. A bylo to hned od začátku vidět. Byly agresivnější a rychlejší v obraně hned po vstřelení koše. Dále se zrychlil a zpřesnil přechod do protiútoku. Přesně tak, jak jsme si před zápasem řekli.

Ve čtvrtek 7. 9. nás čeká další přátelské utkání v Ústí nad Labem. Další týden, opět ve čtvrtek 14. 9., se konečně představíme i na domácí palubovce. Tyto oba zápasy odehrajeme již v plné sestavě.

Přijďte nám fandit.

Pepa Šelicha

Publikováno v Starší minižákyně U13.