Představujeme trenéry: Josef Šelicha povede slánské U13

Nastal čas představit, co nás vlastně v následující sezoně čeká. A pěkně jedno družstvo po druhém. Začneme s trenérem Josefem Šelichou, trenérem družstva U13, který nám zodpověděl pár otázek.

Které družstvo letos povedeš? 
Pro sezonu 2023/24 budu trenérem družstva U13, což je ročník 2011 a mladší. Tento tým budu mít druhým rokem. Během loňské sezony jsem holky poznal a pracoval s nimi na individuálních i týmových dovednostech. Teď věřím v další úspěšné pokračování.

Aby nastalo, prozradíš, na čem letos budeš se svým družstvem převážně pracovat? 
V průběhu této sezony budeme opět pracovat na zdokonalení v základních činnostech jako je driblink, přihrávky a střelba. S kolegou trenérem Pavlem Dragounem dál budeme pracovat taky na zlepšení družstva v obranné činnosti. Té jsme se už minulý ročník dost věnovali. S tím souvisí i doskakovaní. V útočné fázi bych rád viděl více přihrávek. Musíme se věnovat klasickému hoď a běž.

A co si vlastně od sezony slibuješ? 
Cílem sezony je udržet tým minimálně v takovém složení jako je nyní. V průběhu loňského ročníku se k nám přidaly čtyři nové hráčky. Navíc nám bude pomáhat více holek mladšího ročníku, a tak budeme mít už docela početnou soupisku. Doufám, že se nám letos vyhnou komplikace jako v loňské sezóně, kdy jsme byli několikrát rádi, že jsme vůbec dali dohromady deset hráček. Ohledně soutěžních výsledků bych se rád zkusil opět dostat na národní festival. Tak jako se nám to povedlo v loňské sezóně.

Věříme, že to vyjde. A co tě kromě ostrých utkání čeká za události? 
Sezonu začínáme soustředěním v Táboře. Pak nás čekají přípravné utkání a turnaj v Kožlanech. Kromě středočeské krajské soutěže se zúčastníme čtyř nadregionálních turnajů. Mám v plánu účast na Vánočním nebo Velikonočním turnaji. Nejlépe obou. Samozřejmě kvalifikaci o národní finále, kde se budeme snažit vybojovat účast na národním festivalu. Určitě si v průběhu sezony uděláme čas i na nějakou zábavu. Jako jsou například zápasy proti rodičům a trenérům BC Slaný nebo nějaké společné nebasketbalové akce.

Díky, držíme pěsti, ať se vše podaří!

Publikováno v Starší minižákyně U13.