Ženy Brandýsu s exreprezentantkou podlehly, přípravu si však trenéři pochvalují

Ve středu jsme si na přípravný zápas před prvními mistrovskými zápasy pozvali Brandýs nad Labem. Tento zkušený tým v minulé sezoně hrál velmi dobře a bojoval o vrchní pozice ve skupině B 2. ligy žen.

Má velmi zkušený kádr, který se navíc pro letošní sezonu podařilo výrazně posílit na podkošové pozici o bývalou kapitánku reprezentačního týmu ČR, Renatu Březinovou, která ještě v červnu válela za naši repre na ME v Izraeli.

Naše družstvo se před startem soutěže podařilo doplnit o 6 nových hráček, a tak to pro holky bylo první společné utkání, v kterém se mohly sehrát.

BC Slaný – Brandýs nad Labem 30 : 76

Do zápasu jsme vstoupili s energií a podařilo se nám zaznamenat první koše. Pak ale soupeř převzal vedení nejen skóre, ale také průběhu zápasu. Přitlačil v obraně a my jsme bohužel příliš často ztráceli míče zbytečným driblinkem nebo nepřesnou přihrávkou. Dařilo se nám v některých herních fázích držet soupeřky na doskoku i v obranné fázi, ale útok byl nedůrazný.

Konečný výsledek 30:76 není až tak důležitý, protočili jsme na hřišti všechny hráčky a šlo o dobrou herní průpravu před náročnými ligovými zápasy. Zajímavé akce do koše předvedla rozehrávačka Eva Frajerová, dále i Nelča Sadílková nebo Terka Dvořáčková. Bohužel jsme mnoho z našich šancí neproměnili. Snažily se i ostatní hráčky, ale agresivita Brandýsa v osobní obraně nám dělala velké potíže.

Na tom musíme zapracovat v trénincích. Zápas každopádně splnil svůj účel a před sezonou nám ukázal, kde ještě v tréninku přitlačit.

Skvělou zprávou je fakt, že se kádr podařilo vhodně doplnit, holky si navzájem „sedly“ a mají dobrou partu. Věříme, že se energie z šatny přenese i do druholigových zápasů.

Přijďte nám fandit, budeme to potřebovat !

Sobota 16. 9., 9:30             BC Slaný – SLUNETA Ústí nad Labem

Neděle 17. 9., 10:30           BC Slaný – BK Lvice Litoměřice

Publikováno v Ženy.