Úspěšný víkend U13, děvčata porazila HB i Spartu

O víkendu 7. a 8. 10. sehrálo naše družstvo děvčat U13 na domácím hřišti další dva soutěžní zápasy. Přivítali jsme oba dny týmy z Prahy. V sobotu HB Basket a v neděli BA Spartu.

BC Slaný – HB Basket 56:38

V sobotu nastoupilo jen 11 děvčat. Takže bylo jasné, že jedna pětice si to bude muset odmakat na hřišti vždy celých osm minut bez střídání. Nakonec to nebyl moc velký problém. HB Basket mělo taky jen 11 dětí. Soupeř hraje i pražský přebor, který se hrál současně. K nám do Slaného přijel s téměř jiným týmem než naše děvčata poznala před dvěma týdny na turnaji v Kožlanech.

Naše holky byly celkově rychlejší a aktivnější v obraně. V postupném útoku se nám povedlo zkoušet rozestavění hráček tak, aby bylo možné zakončit 1 na 1, což se nám i dařilo. Několikrát se nám povedlo dobře rozehrát z autu, kdy jsme dali snadný koš. To vše, podpořeno několika rychlými protiútoky, znamenalo vítězství v tomto utkání.

BC Slaný – BA Sparta 53:20

V neděli nás bylo už 12. Na udržení herního tempa dobrá varianta. I když ze začátku zápasu to moc nevypadalo. První část úvodní čtvrtiny utkání byla oproti sobotě trochu vlažnější. Někdy nám chyběla rychlost. Naštěstí se holky rozkoukaly a začaly soupeřky přehrávat.

Opět se nám v útoku dařilo dostávat se do požadovaného herního postavení a následné hře 1 na 1 nebo případného nabíhání pod koš. V tomto zápase se nám dařilo i doskakování. Jen ještě musíme zapracovat na lepší úspěšnosti zakončení zpod koše po útočném doskočení míče. Opět vše bylo podpořeno rychlým protiútokem.

Na další soutěžní utkání jedeme na palubovky BC Wizards a Basketu Slovanka.

Děkuji všem rodičům a ostatním fanouškům za podporu. 

Pepa

Publikováno v Starší minižákyně U13.