Družstvo U13 po vyrovnaném poločase jasně porazilo Slovanku

V sobotu 21. 10 a neděli 22. 10. mělo odehrát naše družstvo U13 soutěžní utkání s BC Wizards Újezd nad Lesy a Basket Slovanka. Sobotní zápas byl zatím přeložený. Důvodem byla velká marodka týmu Wizards.

V neděli nás tedy čekal zápas se Slovankou. Otázkou bylo, zda je výhodou být odpočatý, nebo naopak nevýhodou nebýt rozehraný.

Basket Slovanka – BC Slaný 33:65

V první čtvrtině utkání to vypadalo jako kdyby někdo náš útočný koš začaroval. Holky se dostávaly do vyložených šancí. Ale stále ne a ne to tam padnout. Bohužel to mělo vliv i na obranou část hry, kdy naše děvčata stále více chybovala a soupeřky se dostávaly do zakončení. Od druhé čtvrtiny se obrana trochu zlepšila. Naštěstí už to tam děvčatům začalo i padat. A skóre v polovině utkání už bylo plus dva body pro nás. Zbytek utkání už byl podobný jako druhá čtvrtina.

Celkově jsem měl z utkání různé pocity. Na jednu stranu musím holky pochválit za útočnou činnost. Kdy se holky snažily hrát to, co trénujeme. Až na několik pokažených přihrávek – hlavně jejich zpracování. To jistě ale v nejbližší době natrénujeme. Na druhou stranu jsem byl trochu zklamaný z obrany. Hlavně v první polovině zápasu. Holky umí a mají na to bránit aktivněji a lépe.

Bohužel utkání s pražskými týmy v naší středočeské soutěži nejsou moc vypovídající o aktuální formě a dovednostech našeho družstva. HB i Slovanka se soustředí na pražskou soutěž a k nám posílají spíš B týmy.

Další utkání nás čeká 2. 11. v Kralupech nad Vltavou a pak 4. 11. u nás v hale vyzveme opět Kralupy. Věřím, že oba týmy budou v kompletních sestavách. A uvidíme pěkný a vyrovnaný basketbal.

Přijďte fandit.

Pepa Šelicha

Publikováno v Starší minižákyně U13.