Jak si vedou děvčata z U11? Trenér Hnilička hodnotí výkonnostní posun

Vážení příznivci slánského basketu. Rádi bychom vám sdělili pár informací o činnosti dívčího družstva kategorie U11. Pohodlně se usaďte a přejeme příjemné čtení 🙂 

Musím se ale nejprve vrátit na začátek sezóny 2022/2023, kdy jsme s týmem začínali. Nikdo z dívek (+3 chlapci) neměl žádnou zkušenost ani s jedním soutěžním zápasem, někteří přišli z přípravky, jiní začínali úplně od nuly.

V první polovině soutěže jsme prohrávali o 30, 40 i o 50 bodů. Zhruba na začátku jara 2023 jsme začínali některé zápasy vyhrávat, zvláště ty druhé, ale konci sezóny už jsme vyhráli i dva turnaje Šmoulinek a pak jsme obsadili 3. místo na velice dobře obsazeném turnaji v Olomouci, kde jsme prohráli jen s pražskými týmy.

Děvčata se velmi zlepšila ve všech herních činnostech. Velice nám pomohlo i soustředění v srpnu v Táboře. Zde musím pochválit rodiče dětí, že byli velice trpěliví a že neměli přehnané ambice.

První půlka sezóny 2023/2024 už byla o něčem jiném, i když nás opustila tři děvčata, ale přešlo k nám pět dívek z přípravky (ročník 2015). Začali jsme vyhrávat, a to i o dost(30, 40 i 50 bodů). Jediný zápas jsme prohráli se Sadskou ,ale toto utkání mělo nejvyšší basketbalovou úroveň. Také jsme vyhráli dva turnaje Šmoulinek v Praze a ve Slaném.

První zápas tohoto roku (s Benešovem, byl odložený z loňska) jsme opět vyhráli vysokým rozdílem. Nechci zde hodnotit jednotlivé hráčky, to si necháváme na individuální pohovory. Jako celek ale vidíme velký výkonnostní posun. Všichni víme, kde máme slabiny, a snažíme se je odstraňovat. Závěrem bych chtěl poděkovat rodičům, kteří jsou výborná parta a na všechny zápasy s námi neustále jezdí.

Dále děkuji ostatním trenérů slánských týmů, zvláště Lence, Alče a taky Dance za skvělou spolupráci.

Jindřich Hnilička

MUDr. Lenka Jánská

Alča Benáková

MUDr. Danka Weisová

Publikováno v Nejmladší minižákyně U11.