Mladý tým žen získává zkušenosti ve 2. lize a stále čeká na první vítězství

Družstvu žen vstupovalo do přípravy na novou sezonu ve 2. lize s velmi úzkým kádrem osm slánských hráček. Navíc některé hráčky studují na VŠ, což způsobuje jejich absence na trénincích. Tým se ale shodl na tom, že chce hrát ligu, má ambice získávat zkušenosti a bude pracovat na tom, aby se 2. liga ve Slaném udržela i pro budoucí generace.

Letní soustředění v Táboře tvrdě a poctivě odmakalo šest hráček: Johanka, Anička, Áďa, Míša, Peťa a Klárka. Bohužel Klárka Szentesiová poté již nenásledovala tým v trénincích na sezonu, protože ji trápí potíže s kolenem. A tak stál realizační tým před otázkou, jak soupisku týmu posílit.

Postupně jsme do družstva zapracovali Janču Opravilovou a Johi Krausovou na podkošové pozice. Řídit hru přišla ze Sparty hostující mlaďoučká 17letá rozehrávačka Evka Frajerová. A vede si skvěle! Na křídelních pozicích 2 a 3 pak máme další dvě hostující sparťanky, Terky Dvořáčkovou a Novákovou.

A zatím posledními posilami do kádru žen jsou mladá děčínská dvojčata „M&Ms“ – Majda a Maří Kmínkové. Nutno poznamenat, že všechny nové hráčky jsou velmi mladé a hrající v kategorií U19. Druholigová ženská soutěž je pro ně tedy velkou výzvou a také náročným kariérním posunem.

Tým má věkový průměr jen 18,9 roku. Nejzkušenější hráčkou je Áďa Rabasová, která se do tréninků vrátila po delší odmlce způsobené zraněním pravého kolene. Bohužel v důležitém domácím zápase proti Karlovým Varům si poranila levé koleno a čeká ji zřejmě plastika kolenních vazů. Sezona pro ni tak skončila… Držíme Ádě palce, ať je brzy zdravá a vrátí se k týmu!

Družstvo odehrálo před sezonou v rámci přípravy pohárové utkání se Strakonicemi a přátelský zápas s ligovým Brandýsem. Výkony družstva v sezonních ligových zápasech jsou zatím velmi podobné. Vlažný vstup do zápasu, nízká koncentrace na obranu a příliš snadné ztráty míče, pramenící většinou z nesehranosti hráček. Soupeř tak vždy získá náskok, který již pak v průběhu zápasu nedotáhneme.

Snažíme se na těchto parametrech pracovat v trénincích a eliminovat je. Nevýhodou pro nás trenéry je „cizinecká 🙂 “ skladba týmu a mnoho dojíždějících hráček. Proto tréninková účast není pravidelná a kompletní. Chybí nám sehranost, více agresivity a konzistence výkonu.

Positivním příslibem je, že pak dokážeme hrát se soupeři celkem vyrovnané průběhy zápasů. Další velké positivum je atmosféra v družstvu a jeho týmový duch.

Věřím, že dokážeme urvat důležitá vítězství pro zachování 2 .ligy a že holky ve druhé polovině soutěže předvedou zlepšené výkony, které ukazovaly v posledních zápasech doma proti Kladnu, Karlovým Varům i DBaK.

Držte nám palce v novém roce! Děkujeme.

Rosťa Nič, Jirka Pospíšil

Trenéři týmu žen

 

 

 

Publikováno v Ženy.