Křest nové haly pro U13: Poděbrady padly, Sadská těsně uspěla

Děvčata kategorie U13 za sebou mají první utkání v nové slánské hale na Hájích. A křest to nebyl vůbec špatný: tým odehrál dvě vyrovnaná klání, přičemž na zimáku ještě těsně podlehl Sadské, ale pak už na Hájích jasně přehrál Poděbrady.

V sobotu 9. 3., ještě v domácí hale na zimáku, jsme hostili družstvo Sadské. Podle průběžných výsledků soupeřek se dal očekávat vyrovnaný zápas. A taky byl. V první polovině hry naše děvčata hrála trpělivě a nedělala moc chyb. Díky tomu v polovině vedla o 6 bodů. Náskok se nám nepovedlo udržet. V poslední čtvrtině jsme udělali více ztrát než Sadská. Postupně jsme přišli o vedení a tentokrát povinnost dohánět byla na nás. To se nepodařilo.

BC Slaný – ŠBK Sadská 46:49

Nedělní utkání s týmem Basket Poděbrady bylo slavnostní. Bylo to první utkání klubu BC Slaný, které se hrálo v nové multifunkční hale Háje.

BC Slaný – Basket Poděbrady 48:27

Upřímně jsem si nebyl jistý, jestli do utkání v nové hale jít. Sám vím, jak těžké je přizpůsobit se velké ploše haly, jinému povrchu i jiným košům. Už na předzápasovém střeleckém tréninku jsem se přestal obávat. Holky si s novou halou poradily na jedničku. Do zápasu holky vstoupily opět aktivně a s velkou bojovností. Hlavně ve druhé čtvrtině si vytvořily bodový náskok, který udržely až do konce utkání.

Po oba dny holky hrály s velkým nasazením. Sice to v sobotu nakonec nebylo vítězství, ale bylo to opět těžké a vyrovnané utkání s velice kvalitním soupeřem, který stejně jako naše družstvo bojoval o účast na mistrovství republiky. A takové zápasy tým posouvají dál.

Nyní nás čekají už jen čtyři zápasy na hřištích soupeřů. K jistotě postupu do finálového turnaje středočeské soutěže by nám měla stačit jedna výhra. Věřím, že se to povede. Budu informovat po dalším kole za dva týdny.

Pepa

Publikováno v Starší minižákyně U13.