Komický začátek: soupeř nepřijel! Z turnaje nakonec U13 získaly 4. místo

Tým U13 neodpočívá, a proto se vydal na Easter Euro Basket do pražských Letňan. Turnaj trval od čtvrtka 28. 3. až do neděle 31. 3.

Turnaj měl komický začátek. Družstvo BC Rivne, které dorazilo na místo turnaje na poslední chvíli, oznámilo organizátorům příjezd jen tří hráček. S takovým počtem se opravdu hrát nedá. Co bylo horší, tak právě tým Rivne měl být našim prvním soupeřem. Naštěstí nám organizátoři našli náhradní družstvo BK Plamur. Nakonec to byl příjemný přípravný zápas, v kterém všech našich 15 děvčat dostalo stejný čas na hřišti, tak aby se každá dostatečně rozehrála na další dny turnaje.

 

Následující den už nás čekaly ostré zápasy. Nejdříve s týmem BK Teplice. Do utkání opět zasáhlo všech 15 holek. Oproti včerejšku holky výrazně zlepšily obranu. Jen na doskoku to ještě chtělo více aktivity. Ale i to se během zápasu zlepšilo. Po prvním přípravném vítězství máme i první výhru započítanou do turnaje. V druhém utkání tohoto dne nás čekal tým USK Praha. Tento zápas jsme těsně prohráli o 3 body. V druhém poločase jsme měli mnoho neproměněných jasných šancí, což nás stálo vítězství.

V sobotu na nás čeká Cerkenica, která zatím prochází turnajem bez prohry. Tým Cerkenice nastoupil jen v sedmi. Cíl byl jasný. Míč po doskoku nebo obdrženém koši dostat co nejrychleji na polovinu soupeře, tak aby soupeřky neměly ani chvilku na oddechnutí. To se dařilo. Hráčkám Cerkenice rychle docházelo a musely nás čím dál více zastavovat jen pomocí faulu. Postupně jsme si vytvářeli náskok, který byl začátkem třetí čtvrtiny až o 20 bodů. V tu chvíli to i vypadalo, že se nám povede zvítězit o 34 bodů a tím pádem vyhrát naši skupinu a zahrát si finále. Bohužel tak velkým rozdílem se nám zvítězit nepovedlo. Ve skupině se nakonec umístíme na druhém místě a v neděli nás čeká závěrečné utkání o bronz s Basket Slovankou.

Začátek se nám povedl skvěle. Po první čtvrtině vedeme už o 8 bodů. Druhá čtvrtina úplný opak. Nedaří se proměňovat šance a Slovanka se dotahuje. Zbytek utkání byl velký boj o každý míč. Dobře bráníme, ale nedokážeme se prosadit v útoku. Navíc nemáme žádný útočný doskok. Slovanka v závěru utkání otáčí skóre a vede o 3 body. Sedm vteřin před koncem ještě snižujeme na konečný rozdíl jednoho bodu. Nakonec domů vezeme bramborovou medaili.

I tak jsem s turnajem spokojený. Holky získaly zkušenosti v dalších těžkých zápasech, které je jistě posunou dál. Mají velkou pochvalu!

Pepa

Publikováno v Starší minižákyně U13.