Družstvo U12 sbíralo zkušenosti proti silnému Benešovu

V sobotu 8.10. se dočkalo i družstvo U12 svých prvních soutěžních utkání v nové sezoně. U nás v hale jsme přivítali družstvo z Benešova. Čekaly nás dva zápasy.

BC Slaný : BC Benešov 22:70

První čtyři minuty úvodního utkání vypadaly na vyrovnaný souboj. Od páté minuty nám ale soupeřky začaly odskakovat a v klidu zápas dohrály do konce.

Body: Formánková A. 6, Mervartová N. 6, Poláchová N. 5, Roháčová A. 4, Poživilová E. 1

BC Slaný : BC Benešov 30 : 75

V druhém utkání vypadala nadějně celá první čtvrtina. Už od začátku nám chyběla Eliška Smetanová a z prvního zápasu zraněná Ema Poživilová. Ta sice ještě zkusila nastoupit, bohužel to ale nešlo. V průběhu první čtvrtiny odstoupila ještě Julie Melenová a v druhé čtvrtině i Naty Poláchová. Více jak polovinu zápasu dohrávalo jen devět holek. Benešov si opět od druhé čtvrtiny navyšoval náskok a bez problémů zápas dotáhl do vítězného konce.

Body: Mervartová N. 19, Roháčová A. 9, Formánková A 2

Družstvo Benešova obě utkání zaslouženě vyhrálo. Hráčky z Benešova byly celkově rychlejší. V útoku byly neustále krok před námi, kdy dávaly koše zcela bez obrany. Navíc se rychle vracely do své defenzivy. Proto naše holky neměly moc prostoru k zakončení.

Po čtyřech vyhraných přípravných zápasech v průběhu září nám tato utkání ukázala, na čem máme pracovat při trénincích a co máme zlepšovat.

Děkuji všem fanouškům za podporu a těším se na další utkání.

Trenér Pepa Šelicha

Publikováno v mladší minižákyně U12.