U13: Nevyrovnaný výkon starších minižákyň v Benešově

Utkání v Benešově se U13 nevydařilo. Tým má stále ještě problém srovnat se s hrou na vysoké koše a také s útokem proti takticky organizované týmové obraně.

 

BC Benešov – BC Slaný  61:30  (13:13 29:17 44:26)

Hrubiková Anna 10, Poláková Jana 6, Havlínová Natálie 5, Mišiková Tereza 3, Marková Karolína 2, Vargová Valentýna 2, Hejčová Natálie 1, Herinková Tereza 1, Kolaříková Karolína, Kovářová Petra, Nováková Klára, Salabová Tereza

Se soupeřem jsme drželi krok pouze v první čtvrtině, kdy se individuálně prosazovaly Anička Hrubiková a Jana Poláková. Od 2. čtvrtiny nás soupeř přehrával v útoku i v obraně. Naše hráčky se snažily prosadit pouze driblinkem přes celé hřiště proti přesile. Naopak Benešov hrál organizovaně, vyklízel prostor pod košem pro své vysoké hráčky a v obraně zesiloval obranu proti našim individuálním nájezdům. Benešov zvítězil zcela zaslouženě.

Druhá utkání, která se do tabulky nezapočítávají se nám daří. Stejně jako proti Kladnu se holky vzchopily a po pěkném bojovném výkonu jsme zvítězili v prodloužení. Může to být i tím, že chvíli trvá než si mladé hráčky zvyknou na větší koše a „starší“ basketbal.

Ve druhém utkání zlepšily všechny hráčky soustředění, bojovnost a především týmovou spolupráci. Ke skórujícím Aničce a Janě se přidaly Karel a Klárka pěknými, rychlými akcemi 1 – 1. Pod košem se Valy, Terka Herinková, Jája i Kája Kolaříková praly o každý míč a zastavily snadné skórování vysokých hráček Benešova. Utkání bavilo i diváky. Do 3.čtvrtiny jsme udržovali mírný náskok. Ve 4. čtvrtině domácí vyrovnali a otočili vedení pro sebe. V poslední minutě se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení už si šly holky nezadržitelně pro vítězství v konečném poměru 51:43.

Petr Kozák – trenér

[ngg src=“galleries“ ids=“141″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ images_per_page=“60″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“]

Publikováno v Starší žákyně U15.