Šmoulinky sehrály svůj třetí turnaj v Kralupech

O sváteční neděli sehrálo naše Šmoulinkové družstvo svůj v pořadí už třetí turnaj, tentokrát v Kralupech.

Kralupský klub pořádal další turnaj pro začínající baskeťáky a baskeťačky kategorie U10. Sbírají tady své první zápasové zkušenosti i ti, kteří vzhedem k věku s námi nejedou na turnaj Nadějí v Praze Barrandově. Tentokrát se náš tým utkal s BK Brandýs nad Labem a s BK Kralupy junior (chlapci) a s BK Kralupy junior (dívky).

pořadí:

1. místo BK Brandýs n./Labem

2. místo BC Slaný

3. místo BK Kraluy junior chlapci

4. místo BK Kralupy junior dívky

Vítězství nám uteklo jen o pár bodů, protože jsme zaspali začátek a zalekli se tvrdší hry soupeře a nevědli jak reagovat na zdvojenou obranu. Všichni si dali nějaký ten koš a např. výhra nad chlapci z Kralup 54 : 2 je určitě odměnou za snahu. Stále je co zlepšovat, ale máme hodně šikovných dětí a ochotných rodičů. Turnaj vždy ukáže kde máme rezervy :-), lepší driblink bez očí na zemi, přihrávat včas směrem ke koši, výhozy a uvolnění pro přihrávku. Také se musíme učit osobní obranu bez zbytečných faulů. Ale je vidět chuť a nadšení pro hru, všichni chtějí hrát a bojovat o vítězství.

Další turnaj Šmoulinka Cup je u nás ve Slaném, termín s časem a soupisku dáme vědět na skupinu Šmoulinka WA.

Aby toho nebylo málo, někteří se vydali do Prahy zafandit naší reprezentaci žen proti Rumunsku 🙂 Slánská výprava měla cca 90 míst..i takový zájem o český basket je úspěch.

Zapsala Alena Bendáková

[ngg src=“galleries“ ids=“147″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″ number_of_columns=“3″ slideshow_link_text=“Fotogalerie“]

Publikováno v mladší minižákyně U12.