U12: Plná slánská hala tleskala malým basketbalistkám

V neděli 17.11. hostily naše mladší minižákyně mistryně české republiky z ŠBK Sadská. Všichni, kdo přišli povzbudit naše hvězdičky, určitě nelitovali. Viděli nejlepší zápasy letošní basketbalové sezóny ve Slaném.

 

BC Slaný ŠBK Parker-Hannifin Sadská 40:72 (16:23 27:40 37:58)

Taušová Karolína 10, Marková Karolína 9, Grzonka Laura 7, Havlínová Natálie 4, Nováková Klára 4, Litvová Tereza 2, Poláková Jana 2, Herinková Tereza 1, Urbanová Sára 1, Kovářová Miloslava, Mišiková Tereza, Roubíčková Lucie, Suchopárková Sofie, Šímová Karolína

Hrálo se o 1. místo Středočeského přeboru, protože oba týmy zatím všechna svá utkání vyhrály.

Domácí hráčky vstoupily do utkání s velkým odhodláním, uhrát dobrý výsledek a v úvodu čtvrtiny si díky úspěšným akcím Taušové a Havlínové vypracovaly mírný náskok. Trenérka Sadské nevyužila možnost střídání do 2/8, což se ukázalo jako velmi dobrý tah. Rozehraná pětka hostí stupňovala svůj výkon a než se čerstvé domácí hráčky dostaly do hry, Sadská otočila vedení na svou stranu.

Hráčky Sadské hrály dobře a stabilně po celou dobu utkání. Náš tým střídal bohužel výborné úseky s krátkými výpadky, které zkušený soupeř trestal a v průběhu druhé a třetí čtvrtiny pozvolna navyšoval svůj náskok. Slánské basketbalistky i přes nepříznivý stav bojovaly a předváděly mnoho pěkných útočných akcí. Velmi dobře hrála Tereza Herinková, která vybojovala několik vítězných soubojů s nejvyšší hráčkou Sadské. V útoku se dařilo Lauře Grzonce, která se několika úspěšnými individuálními akcemi přidala k našim tradičním střelcům.

Poslední čtvrtina se nám bohužel nepovedla (3 : 13). Nedařila se střelba. Soupeř výborně bránil. Holkám zřejmě také docházely síly. Neproměňovali jsme ani trestné hody. Družstvo Sadské tentokrát zvítězilo zcela zaslouženě. Hlavní rozdíly byli v agresivní obraně po celé utkání a po celém hřišti a bleskovém rychlém protiútoku. Z našich hráček se basketbalově určitě nejvíce líbila Kája Taušová. Výbornou práci v obraně předvedla tradičně Jana Poláková, která střežila nejlepší střelkyni hostů Strnadovou. Karel to měl tentokrát v útoku hodně těžké, vosy si ho hlídaly velmi důsledně. Přes vysokou porážku nezklamal svým výkonem vlastně nikdo. Všichni přítomní odměnily oba týmy velkým a dlouhým potleskem.

V dnešním hodnocení je povinností zmínit i druhý zápas se Sadskou, který se sice hraje mimo soutěž. Pro nás to byl ale veliký zápas. Dosáhli jsme prvního vítězství nad vynikajícím týmem Sadské.

BC Slaný : ŠBK Sadská 53:48 (6:16 25:25 37:34)

Tentokrát naopak vstoupily do zápasu naše holky špatně. Sadská měla jasnou převahu. Dobře bránila, hrála rychle dopředu a jednoduše skórovala. Obě družstva v rámci smyslu přípravného utkání více střídala a do hry se více zapojily i hráčky lavičky. Ve druhé čtvrtině nastal nečekaný zvrat v utkání. Naše hráčky snad ztratily respekt z nepřekonatelného soupeře. Bylo jich plné hřiště. Rozhodující myslím bylo, že se do skórování zapojili téměř všechny. Od konce druhé čtvrtiny bylo utkání nesmírně dramatické. Hráčky na obou stranách předváděly na svou kategorii velmi kvalitní basketbal.

Drama vrcholilo v poslední čtvrtině. Oba trenéři dodrželi pravidlo střídání po čtvrtinách a o vítězství hrály druhé pětky obou týmů. (u Sadské odpočívala nejlepší hráčka Kvízová kvůli zranění). Hrálo se hodně ofenzívně. Oba týmy chtěly vyhrát. Slaňačky ale víc. Bylo to poprvé….vítězství nejen v zápase, ale i v poslední čtvrtině, 16 : 14. To se se Sadskou obzvláště cení.

Opět velké ovace publika a závěrečné společné kolečko obou týmů příjemně zakončili krásné basketbalové dopoledne.

Petr Kozák – trenér

tabulka
1. ŠBK Parker-Hannifin Sadská U12G 5 5 0 522:121 10
2. BC Slaný U12G 5 4 1 389:160 9
3. BC Kolín U12G 5 3 2 222:221 8
4. BK Brandýs n. L. U12G 5 2 3 151:302 7
5. AŠ Mladá Boleslav U12G(ms) 5 1 4 141:306 6
6. BK Kralupy Junior U12G 5 1 4 150:369 6
7. BK Beroun U12G(ms) 4 1 3 191:287 5
Publikováno v Mladší žákyně U14.