Jasné porážky s favority. U14 však získaly cenné zkušenosti

O víkendu se jednoznačně naplnila dominance favoritů USK Praha a Tygrů Praha, mladý tým U14 pod vedením trenéra Hubáčka nicméně získal proti silnějším i ostřílenějším celkům výbornou zkušenost. 

Největší favorit naší skupiny, USK Praha, byl ve všech ohledech o třídu jinde! Úspěšná trenérka Lucie Zeithammerová vede tento tým hráček znamenitě a není se čemu divit, vždyť stejné hráčky vybojovaly na loňském národním finále U13 zlatou příčku (dovolím si říct, že právem). V tomto klubu zároveň hrají nejlepší hráčky v Praze a tím potvrzují svoji dominanci.

Věděli jsme, že zápas bude extrémně těžký, přesto se ale naše svěřenkyně dokázaly prosazovat. Nastřílet USK Praha 41 bodů beru jako velice pozitivní prvek a jsem na naše hráčky moc pyšný, zvlášť, když jsme mix ročníků 2009 a 2010.

Utkání mimochodem rozhodla hráčka USK Praha Anežka Misíková, která nám nasázela 41 bodů. Prakticky tím zajistila hladký průběh zápasu. Zápas skončil výsledkem 118:41.

Body: Urbanová S. 17, Suchopárková S. 10, Šímová K. 6, Víchová A. 6, Kovářová M. 2

V zápase v Jenči s Tygry Praha šlo o úplně jiný „basketbal“, konkrétně o fyzický a někdy až nesportovní styl hry. I když měl v utkání tým Tygrů jasnou převahu, přesto musím zmínit, že s basketbalem občas neměla co dělat. Zápas se totiž odehrával ve stylu silového útoku i obrany, což potvrdil také počet faulů ze strany soupeře.

Naše hráčky musím nicméně pochválit a uznat, že i přes slzy, modřiny a křivdy jsme důstojně udrželi skóre pod stobodovou hranicí. Duel skončil z pohledu domácích 97:29. Škoda neproměnných šestek, skóre by pro nás mohlo vypadat ještě o něco lépe.

Z víkendu mám celkově smíšené pocity… Trénovat děti, aby basketbal zůstal v jejich srdcích formou her, a vědět, že u sportu zůstanou dlouho? Anebo trénovat na výsledky už v tomto věku? Osobně mám jasno, chci, aby naše svěřenkyně basket milovaly jako zábavu a udržely si tak kolektiv jako druhou rodinu. Budeme trénovat a zlepšovat se společně a doufat, že jednoho dne všechny tyhle zkušenosti zúročíme.

Trenér František Hubáček

Publikováno v Mladší žákyně U14.