Oslabené slánské juniorky v soubojích s lídry tabulky těsně padly

O víkendu na slánskou palubovku zavítaly dva týmy z popředí tabulky – Kolín a Česká Třebová. Náš tým byl značně oslabený: kvůli nemoci chyběla Johanka, kvůli hostování u Tygrů v neděli Nela a také další hráčky kvůli zraněním a nemocem. Holky se semkly, z kadetek pomohla Hejčí, a odehrály velmi slušné zápasy se smolnými koncovkami.

BC Slaný – BC Kolín      50:59    (29:28)

  1. 10. 2022 – 15:30, U19, nadregionální soutěž – skupina A (5.kolo)

https://cz.basketball/zapas/400750

Zápas s Kolínem byl soubojem dvou zkušených rozehrávaček, u kterých se čekalo, jak uřídí hru svých spoluhráček. Vstup do zápasu 0:5, potom srovnání, soupeřky bodovou šnůrou opět odskakují o sedm bodů a my se podobně vracíme do zápasu. Ve druhé čtvrtině opět vyrovnané a poté se naše družstvo dostává do vedení, které jsme bohužel nebyli schopni navýšit a poločas končí o bod.

Naši hru střelecky drží Nela, Anička a Niky, další bojují s nasazením. Vyrovnaný zápas pokračuje celou třetí čtvrtinu, v jejímž závěru nám Kolín mírně odskakuje (43:46). O všem rozhoduje závěrečná čtvrtina, kdy tři minuty neskórujeme a soupeřky naopak trojkou a dvojkou budují rozhodující náskok.

Ještě dokážeme 3 minuty před koncem snížit na čtyři body (49:53), ale poté už Kolín kontroluje zápas a navyšuje své vedení. Celkově lze říci, že zápas jsme mohli vyhrát, kdybychom zachovali klid při zakončení a proměnili spálené tutovky (odhadem tak 20 jasných šancí).

Střelkyně: Sadílková 15 bodů (šestky 3/3), Pospíšilová 11 (1 trojka), Benetková 8 (6/4), Samcová 5 (5/1), Hrubiková 4, Honická (2/2), Hejčová 3 (2/1) a dále hrála Dítětová.

BC Slaný – SKB Česká Třebová 65:72 (37:35)

  1. 10. 2022 – 09:00, U19, nadregionální soutěž – skupina A (6.kolo)

https://cz.basketball/zapas/400752

V neděli k nám zavítalo dosud neporažené družstvo České Třebové. Tentokrát jsme do zápasu vstoupili velmi soustředěně a dobře a až do poloviny druhé čtvrtiny jsme stále vedli, případně navyšovali mírný náskok na 28:23. Poté však přišel první kolaps a šňůra soupeřek 0:10. Přesto jsme se dokázali do poločasu znovu dotáhnout a dostat se mírného vedení (37:35).

V této fázi skvěle zabrala Hejčí třemi koši a celý první poločas skvěle v útoku Niky s 18 body. Bohužel si těsně před půlí poranila kotník a ve druhém poločase už hrála opatrněji a přidala „jen“ 6 bodů. Za pozornost také stojí jen dva naše týmové fauly v první půli.

Ve druhém poločase hráčky České Třebové přidaly na tempu. My jsme hráli v 7 hráčkách a trochu nám docházely síly. Proto přibývaly rychle i naše fauly pramenící z únavy. Přesto se dál výborně držíme a v polovině třetí čtvrtiny vedeme 48:40, které soupeřky poté mírně upravují (52:49). A přichází nešťastná poslední čtvrtina…

Vstupujeme do ní velmi špatně a dvě minuty nejsme schopni nic ubránit. Pořád dokola se opakuje scénář faul, šestky, špatný doskok nebo ztráta a zase faul… Naštěstí soupeřky šestky moc neproměňují a v polovině čtvrtiny je tak stav těsný 58:60. V tu chvíli přichází pohroma, když se vyfauluje naše rozehrávačka Anička, která do té doby zkušeně tvořila celou hru. Ještě se chvíli držíme na dostřel tří bodů (63:66), ale únava nám už nedovoluje zápas otočit a soupeřky s nadšením dotahují zápas k vítězství.

Střelkyně: Samcová 24 bodů (7/4), Pospíšilová 14 (2/1 a 1 trojka), Hejčová 13 (3/1), Benetková 6, Hrubiková 4, Dítětová 2 (2/2) a Honická 2.

Oba zápasy si byly podobné a prohráli jsme je až v koncovce, kdy se projevila naše oslabení (hlavně energie Johy a v neděli Nelči) a nezkušenost s takto těžkými a vyrovnanými zápasy.

Celý tým musíme pochválit za nasazení a věříme, že nabrané zkušenosti se časem projeví.

V neúplné tabulce je dobře vidět vyrovnanost celé soutěže, kdy většina zápasů končí rozdílem do 10 bodů. Snad kromě Děčína je každý schopen porazit každého.

[ngg src=“galleries“ ids=“236″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Publikováno v Dorostenky U19.