Juniorky vezou dvě cenná vítězství z Liberce a Děčína. Přerušily sérii tří porážek

V obou zápasech nám chyběla řada hráček kvůli nemocem, ale skvěle nám pomohly mladé hráčky z týmu U17. Vedly si velmi dobře.

Lokomotiva Liberec – BC Slaný              52 : 57  (27:28)

Začátek zápasu nám nevyšel. Soupeřky s výraznou výškovou převahou nás v první čtvrtině přehrály 15:5, když se nám nedařilo proměňovat šance v útoku. Naštěstí jsme se ve druhé čtvrtině dostali do hry a hlavně začala úřadovat Petra Havlínová, která rozhýbala náš útok několika povedenými nájezdy a především perfektními shozy na volné hráčky. Postupně jsme srovnali skóre a poločas o bod vyhráli.

Třetí čtvrtina opět skvělá, vyhráli jsme ji 19:8, a zápas vypadal definitivně zlomený v náš prospěch, když jsme vedli až o 12 bodů. Soupeřky však nic nevzdaly a prvních pět minut poslední čtvrtiny nás dostaly do menší krize. Postupně jsme tak Liberec pustili na dostřel 3 bodů. Výkon se v tu chvíli ale znovu zvedá, v obraně se snažíme soupeře k ničemu nepustit.

Koncovka byla velice bojovná a horko těžko jsme drželi minimální náskok. Tři minuty před koncem se vyfaulovala Petra a nevypadalo to dobře. Moc košů už nepadalo, naštěstí Anička Pospíšilová proměnila trojku po asi šesti předchozích nepodařených pokusech. Vedli jsme o pět bodů a posledních 90 vteřin už ani na jedné straně koš nepadl. My už jen kontrolovali situaci dlouhými útoky a Liberec svoji poslední střelu neproměnil. V oslabené sestavě byla radost z vítězství dvojnásobná.

Střelkyně: Kindermanová 13 (2/1), Pospíšilová 12 (6/3 a 1 trojka), Hejčová 11 (1 trojka), Hrubiková 7 (2/1), Havlínová 6 (2/0), Kolaříková 6, Kovářová 2

Válečnice Děčín – BC Slaný                   41 : 65  (23:29)

V Děčíně nás čekal papírově snazší soupeř, ale ten o své první vítězství v soutěži bojoval velmi urputně. Oproti sobotě se začátek zápasu vydařil nám a šli jsme v 5. minutě do vedení 10:2. Soupeřky se nemohly dostat do hry a my ještě další šance neproměnili.

Poté Děčín vystřídal, nové hráčky přitvrdily hru a Válečnice opravdu bojovaly. První čtvrtina skončila 15:9 pro nás. V dalších pěti minutách druhé čtvrtiny se nám podařilo odskočit až na rozdíl dvanácti bodů. Bohužel do poločasu opět soupeřky snížily, a sice na šest bodů rozdílu.

Opět nás tak zachránila třetí čtvrtina, kterou jsme ovládli 22:5 a soupeře definitivně zlomili. V poslední čtvrtině už jsme kontrolovali stav a zasloužené zvítězili.

Střelkyně: Kindermannová 22 (4/2), Pospíšilová 16 (2 trojky), Havlínová 15 (7/3), Kolaříková 7 (2/1), Hejčová 3 (1), Kovářová 2, dále hrály Dítětová a Bublíková.

[ngg src=“galleries“ ids=“239″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Družstvo musíme pochválit za týmový výkon v obou zápasech. I v oslabené sestavě, díky velkému nasazení, jsme drželi se soupeřkami krok a zkušenost našich rozehrávaček nakonec překlopila zápasy na naši stranu.

Další zápas sehrajeme doma s Benešovem 28. 1., tak zveme naše fanoušky, aby nás dorazili podpořit.

Publikováno v Dorostenky U19.