Děvčata U12 uspěla v Příbrami. Mají za sebou i jedno drama

Máme za sebou poslední soutěžní kolo základní skupiny v Příbrami.

Bylo to důležité kolo. Rozhodovalo se o umístění našeho družstva na 2., nebo 3. místě v základní skupině. K druhému místu jsme potřebovali vyhrát v Příbrami a zároveň výhru Benešova v Kladně.

ŠSK Příbram – BC Slaný 25 : 85
Body: Roháčová A. 29, Tuháčková S. 12, Mervartová N. 11, Velíková E. 9, Poláčková M. 8, Poláchová N. 6, Šelichová A. 5, Poživilová E. 2, Štěpánková Z. 2, Poživilová T. 1

Do utkání vstoupila první pětice skládající se ze zkušenějších holek Anet, Sáry, Naty a Niky. Holky byly doplněny o Zuzku, která nám poprvé pomáhala z družstva U11. Hned od začátku byla vidět jasná převaha a vytvořili jsme si náskok. Druhá pětice holek ze začátku potřebovala trochu času na rozehrání. I tak bez problému udržela vedení, které v dalších částech utkání také navyšovala.

ŠSK Příbram – BC Slaný 67 : 70
Body: Roháčová A. 23, Mervartová N. 13, Poláchová N. 10, Poláčková M. 9, Velíková E. 7, Tuháčková S. 6, Poživilová E. 2, Šelichová A., Poživilová T., Štěpánková Z.

Druhý zápas byl vyrovnanější. První polovinu utkání se holky střídaly po pěticích stejně jako v prvním utkání. Zdálo se, že jsou i trochu zaskočené vyrovnaností utkání. Do druhé části už nastoupily pětky trochu obměněny. Zápas byl stále vyrovnaný. Dvě minuty před koncem zůstala na palubovce opět zkušenější čtveřice hráček spolu s Maruškou. Holky během minuty stáhly mírnou ztrátu a v poslední minutě skóre otočily.

Rád bych pochválil všechny holky. Zkušenější za očekávanou hru, tak stejně i ty, které nastoupily ve druhé pětce. Z předešlých utkání byly zvyklé mít u sebe na hřišti vždy alespoň jednu zkušenější hráčku. Ze začátku byl sice chvíli potřeba čas na rozkoukání. Pak ale holky neměly problém vyvézt míč nebo přejít do rychlého protiútoku a zakončit. Vše bylo podpořeno dobrou obranou.

Děkuji.

trenér Pepa

Publikováno v mladší minižákyně U12.