Juniorky domácí zápas s Kolínem nezvládly

Po čase jsme se na zápase sešli v dostatečném počtu. Přijel dobrý soupeř s výbornou ligovou rozehrávačkou a očekávali jsme tedy, že si zahrajeme hezký zápas.

BC Slaný – BC Kolín  42:73 (20:34)

Střelkyně: Havlínová 10 (10/6), Pospíšilová 9 (4/3), Samcová 9 (4/3), Sadílková 8 (2/2), Kindermannová 6. Dále hrály: Kučerová, Honická, Dítětová, Hrubiková a Kolaříková

První čtvrtina byla trochu neurovnaná s mnoha ztrátami na obou stranách. Kolín se dostal do vedení 2:5, na což jsme odpověděli šnůrou 10:0 a vedli jsme 12:5. V posledních dvou minutách jsme bohužel dovolili soupeřkám návrat do zápasu, který vyvrcholil lacinou tříbodovou střelou s klaksonem – stav 12:13.

Bohužel druhá čtvrtina pro nás byla pohromou. Až do 4. minuty padlo na obou stranách pouze po jednom koši. Potom ovšem trojka nejlepší hráčky Krausové odstartovala úsek 2:17 pro hosty, kdy nám zcela odešla obrana. Dostávali jsme laciné koše z rychlých protiútoků. Kolín hrál svižně a s chutí a my jsme se nechali otrávit. Vůbec se nám nedařilo na doskoku. V poločase jsme tak prohrávali 20:34.

Do druhého poločasu jsme chtěli zvednout hlavy a ještě se poprat o vítězství. Do poloviny třetí čtvrtiny měla hra vyrovnaný průběh, po čemž ale následoval tříminutový výpadek 1:14, což mělo za následek ztrátu už 30 bodů. Chtěli jsme vyhrát poslední čtvrtinu, herně se nám vcelku dařilo. Petra Havlínová přidala a bylo jí najednou celé hřiště. Bohužel jsme spalovali jasné šance, a tak skóre zůstalo na třiceti bodech rozdílu.

Porážka o třicet bodů je vysoká, ale vzhledem k průběhu zápasu zasloužená. Naše obrana byla velmi pasivní, ojedinělé rychlé protiútoky soupeřky velmi dobře zachytávaly. Nedařilo se nám na doskoku, neproměňovali jsme jasné šance a soupeřkám jsme naopak umožnili příliš jednoduchých zakončení. Zkrátka velmi nepovedený zápas, který jsme si prohráli ve vlastních hlavách. Bohužel před domácím publikem.

Nyní nás čeká zápasová pauza a poté závěrečná čtvrtina sezóny se šesti zápasy, kterou zahájíme domácí utkáními s Děčínem a Libercem o posledním březnovém víkendu.

Publikováno v Dorostenky U19.