Děvčata U12 padla s Pastelkou, obě utkání ale dovedla do dramatu

O víkendu 11. a 12. 3. bylo na řadě čtvrtfinále s Mladou Boleslaví.

Pastelka Ml. Boleslav – BC Slaný 53 : 49
Body: Tuháčková S. 15, Mervartová N. 9, Formánková A. 9, Poláchová N. 6, Ráczová E. 3, Smetanová E. 3, Velíková E. 2, Poživilová E. 1, Pytlová M. 1, Foukalová A., Šelichová A., Melenová J., Zemanová S., Poživilová T., Dragounová V.

Utkání pro nás nezačalo moc dobře. V druhé minutě prohráváme už 7:0. Naštěstí během dalších dvou minut snižujeme na 7:5. Poté opět soupeřky odskočí a naše holky dotáhnou. Nakonec první osmiminutovku prohráváme 23:12. Stejně tak i ve druhé a třetí čtvrtině.

Po třetí části prohráváme o 12 bodů. Hned první minutu poslední čtvrtiny dostaneme dva koše a rozdíl vyskočí už na 16 bodů. Holky nic nevzdávají. Soupeřkám začínají docházet síly.

Ve čtvrté minutě rozdíl už jen 10 bodů. A stále pokračujeme v nátlaku. Moc nechybělo a zápas se nám povedl otočit. Nevadí, do odvety na další den na domácí palubovku si vezeme pěkný výsledek.

BC Slaný – Pastelka Ml. Boleslav 47 : 54
Body: Tuháčková S. 19, Mervartová N. 10, Formánková A. 10, Poživilová E. 5, Pytlová M. 2, Poláčková M. 1, Foukalová A., Zemanová S., Smetanová E., Štěpánková Z., Velíková E., Šelichová A., Výdová S., Poživilová T.

Odvetné utkání mělo podobný průběh jako první zápas. Opět se nám nepovedl začátek. Pátá minuta a prohráváme 18:2. Po první čtvrtině 22:9 z pohledu soupeře. V dalších částech utkání se nám povedlo snižovat.

Polovina už jen prohra o 6 bodů. Stejný rozdíl je i po třetí čtvrtině. Stále se holky snaží a bojují. Bohužel nedáváme několik samostatných nájezdů do koše. A naopak nám Boleslav tři minuty před koncem odskakuje na rozdíl 11 bodů. Ke konci se holkám ještě povede snížit rozdíl na konečných 47 : 54.

V sobotu nám chyběly nemocná Anet Roháčová a Maruška Poláčková, která hrála zápasy za svoji kategorii U11. V neděli chyběly i Naty Poláchová s Eliškou Ráczovou a Julií Melenovou.

Na druhou stranu to byla možnost zahrát si své první zápasy za náš tým pro Verču Dragounovou a Anežku Foukalovou. Obě holky se k nám připojily v lednu. První zápas v kategorii U12 odehrála i Sophia Výdová. Stejně jako Maruška Poláčková a Zuzka Štěpánková nám pomáhá z mladší kategorie U11.

2. 4. budeme pořádat v naší hale miniturnaj, kdy od 11:00 budeme hrát proti BK Studánka Pardubice a od 15:00 s DBaK Plzeň.

Přijďte nám fandit.

Díky.

Trenér Pepa Šelicha

Publikováno v mladší minižákyně U12.