Děvčata U13 zakončila soutěžní rok 2023 porážkami s Kladnem

V sobotu 2. 12. jsme přivítali v kvalifikaci o Národní finále na naší palubovce družstvo Kladna. I přes velkou snahu a kvalitní výkon jsme obě utkání prohráli.

BC Slaný – TJ Sokol Kladno 35:54

Až do třetí minuty poslední čtvrtiny to byl vyrovnaný zápas. Stále se přelévalo vedení o bod až dva z jedné strany na druhou. Posledních pět minut se nám ale vůbec nepovedlo. Nedařilo se na doskoku a bylo hodně ztrát hned při vyhazování po přerušené hře nebo obdrženém koši. Bohužel se nám nepovedla udržet jen minimální ztráta do odvetného utkání, které se hrálo následující den.

TJ Sokol Kladno – BC Slaný 82:48

Hned od začátku utkání bylo jasné, že si Kladno svůj náskok ze soboty pohlídá a postup do další fáze kvalifikace si nenechá ujít. Proto jsem do třetí čtvrtiny nenasadil žádnou z holek, které mají zkušenosti i z vyšší věkové kategorie, a nechal hrát jen děvčata, která zatím mají odehráno méně zápasů. Holky se snažily a předvedly pěkný výkon. Do poslední čtvrtiny naopak nastoupily jen „zkušenější“ holky doplněné o Sofču Výdovou, která nám naopak vypomáhá z družstva U11. Do této části hry holky opět vlétly s velkým nasazením, stejně jako holky v třetí části hry. Hra byla rychlá a pěkná, podpořena kvalitní obranou ze strany obou družstev.

V obou zápasech holky předvedly kvalitní hru. Nic nevypustily a stále se snažily hrát v plném nasazení. A o to tady jde. Pokud hrajeme s lepším soupeřem, neřešme prohru a o kolik. Takový zápas dá holkám do budoucna spoustu dobrých zkušeností a trenérům ukáže, v čem máme ještě rezervu a na co se více zaměřit.

Družstvo Kladna postoupilo zaslouženě do další fáze kvalifikace. Mají více hráček, které pravidelně nastupují ve vyšší kategorii. Bylo více dravější při doskoku a pěkně hrálo hoď a běž, které si na holky nedokázaly pohlídat. Přejme jim postup i na Národní festival a co nejlepší reprezentaci Středočeského kraje.

Nám v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než čekat, jestli se nedostaneme na Národní festival jako náhradníci.

Děkuji všem divákům za úžasnou atmosféru. Moc to jistě holkám pomáhalo. Příští domácí utkaní sehrajeme až v roce 2024. A to 27. 1. s týmem Basketu Slovanka.

Pepa

Publikováno v Starší minižákyně U13.