Cenná výhra pro U17. Litoměřice padly po vyrovnané koncovce

V neděli jsme nastoupili k důležitému utkání proti Litoměřicím, které, pokud bychom vyhráli, by nás udrželo v reálné šanci o setrvání v dorostenecké lize U17 pro příští rok…

BC Slaný – Litoměřice 61:60 (13:15, 35:28, 51:43)
Body: Marková 14b, Poláková 14, Mouchová 14, Havlíková 9, Hejčová 4, Litvová 4, Hrubiková 2.

Družstvo do utkání nastoupilo oslabené o Lauru Grzonku (zranění), Kláru Novákovou (zranění ), Dominiku Hejdukovou (nemoc) a i trenéra Fandu Hubáčka (nemoc).

Cesta k úspěchu se nerodila lehce. Od začátku jsme dělali spoustu chyb v rozehrávce a navíc nechali soupeřky vládnout na doskoku pod oběma koši. Tím se soupeř dostal do osmibodového náskoku. Nám se naopak nedařilo nic. Snažili jsme se rychlým střídáním držet vysoké tempo a doufat, že takhle to snad nebude trvat celé utkání. To se potvrdilo na konci poločasu, kdy jsme soupeře přehráli a šli do šaten s mírným vedením.

Nástup do druhé půle byl skvělý a už po dvou minutách jsme vedli o 13 bodů. Vše nasvědčovalo tomu, že už jsme konečně chytili zápasové tempo. Bohužel se z naší strany opět vytratila přesnost a soupeř pomalu začal skóre stahovat. Utkání dospělo až do dramatické koncovky. Soupeř měl po time outu poslední útok. Naše obrana však nedovolila soupeři ani pokus o zakončení a tím jsme uhájili především vydřené a vybojované utkání.

Holky si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost. Veliký dík patří také skvělému publiku, které bylo pro nás šestým hráčem a hodně nám pomohlo k důležité výhře.

Napsal: Martin Petrovický

Publikováno v Kadetky U17.